LOKALNA KUCHNIA

Nasza restauracja serwuje głównie dania kuchni polskiej, choć na specjalne zamówienie możemy przygotować dania dla najbardziej wymagających gości. Współpracujemy z lokalnymi przedsiębiorstwami i gospodarzami.

Specjalnością naszego lokalu są potrawy z karpia ślesińskiego. Karp smażony z patelni zdobył I miejsce w kategorii „Potrawy z ryb” w IX Konkursie Dziedzictwa Kulinarnego „SMAKI KRAJNY I PAŁUK” a także został odznaczony w kategorii Warto spróbować jako ZŁOTY PRODUKT Ekomuzeum Doliny Noteci.

Natomiast pierogi z nadzieniem z karpia podawane z sosem śmietanowym zdobyły I miejsce w konkursie Bożonarodzeniowym „Święta w tradycji Krajny i Pałuk”.

Ponad to nasza restauracja w 2014 roku zajęła I miejsce w konkursie AGRO-wczasy na najlepszy obiekt z atrakcyjną kuchnią regionalną w województwie kujawsko-pomorskim organizowanym przez Marszałka Województwa.

SPIŻARNIA

Zachęcamy do skosztowanie przetworów ze spiżarni babci Wiesi, przyrządzanych według starych receptur.

Na szczególną uwagę zasługuje Dynia marynowana na słodko-kwaśno, która zdobyła I miejsce w XII Konkursie Dziedzictwa Kulinarnego „ Smaki Krajny i Pałuk” w kategorii „ przetwory owocowe i warzywne”.

W 2017 roku od najstarszego mieszkańca Ślesina otrzymaliśmy pasiekę pszczelarską. Dzięki radą pana Józefa pasieka rośnie w siłę, a pszczoły przynoszą pyszny miód dostępny w naszej restauracji.

IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

Organizujemy wszelakiego rodzaju imprez okolicznościowych, począwszy od wesel przez jubileusze, biesiady, spotkania rodzinne, bankiety, aż po konferencje i stypy.

Posiadamy do dyspozycji 3 sale restauracyjne, na łączną liczbę 200 osób oraz pub GROTA na 50 osób.

Każda, nawet najmniejsza uroczystość jest traktowana indywidualnie, a każdy szczegół dopracowany w taki sposób aby zadowolić naszych nawet najbardziej wymagających Gości.

Zamknij panel